Rakapparater test

Rakapparater test samlade på ett och samma ställe. Där har du vårt mål med denna sida. Sedan har vi skapat en topplista över butiker som säljer rakapparater. Den sorteras sedan hela tiden efter vart besökare innan dig valt att köpa sin rakapparat.

———

Rakapparater.nu är sajten för dig som vill jämföra rakapparater i vårat Rakapparater test.

Rakapparater används för rakning av hår och skäggväxt

Rakapparater används för rakning av hår och skägg. Rakapparater består oftast av tunn plåt med tätt satta hål som gör att man får en nära rakning men samtidigt minimera risken för att skada huden få enbart håret får plats in i hålen.

Innanför den tunna plåten skär antingen en eller flera klingor av håret eller så sitter där en rad skarpslipade kammar som rör sig fram och tillbaka och på så sätt rakar av håret. Den varianten med skarpslipade kammar drevs förut ofta av en elektromagnet som matades med växelström med en sladd. Detta då den konstruktionen ej kunde drivas på batteri. Men nu på senare tid har en ny motorkonstruktion uppfunnits som möjliggör batteridrift även på dessa rakapparater. Däremot så drivs varianten med klingor av en vanlig roterande likströmsmotor för svagström. En likströmsmotor för svagström används då den enkelt kan drivas av batterier, vilket så klart gör rakapparater betydligt mer mobila. Batterierna som används i rakapparater är både engångsbatterier och laddningsbara batterier. Hur ofta man behöver byta batterier eller ladda på dom varierar väldigt mycket men ofta kan man raka sig i 2-3 veckor innan det är dags. Man bör dock tänka på att mustaschputsaren drar betydligt mer av batteriet än vad själva rakapparaten gör. Så då förlänger man drifttiden betydligt om man inte använder den. Att en rakapparat ska vara mobil är idag en självklarhet och är standard på i princip alla som finns i affären idag. På senare år har även vattentäta modeller kommit ut på marknaden vilket möjliggör rakning inne i duschen. Då en varm dusch gör att skäggväxt och annat hår blir mjukare gör det rakningen mer behaglig och därför ofta med ett bättre resultat. Rakapparater för kvinnor har också börjar bli vanligare och gäller då oftare för andra ställen än ansiktet.

Läs gärna mer på Wikipedia.

Det här inlägget postades i Rakapparater bäst i test. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 × = tjugo fyra